Yrittäjän esittely

Olen Nina Tapio ja kotoisin Oulusta. Koulutukseltani olen merkonomi ja varhaiskasvatuksenopettaja. Nykyisin asustelen Haukiputaalla. Perheeseeni kuuluu 3 tyttöä (01,02 ja 10) sekä aviomies ja akvaariokaloja. Isommat lapset ovat jo lentäneet pesästä. Harrastan musisointia, musiikkiteatteria,  liikuntaa sekä työntekoa. 🙂Kaudella 2021-2022 työskentelen päätoimisesti Tipitiin yksikössä vastaten kuitenkin Loikkeliiniin johtamisesta. Toimin Tipitiin esiopena ja vastaan yrityksen laadusta ja kehitystyöstä.

Vapaita työpaikkoja yoi tiedustella lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tapionina@hotmail.com.

Sisarusryhmät

Sisarusryhmässä päiväkodin lapset saavat leikkiä ja oppia eri-ikäisten lasten kanssa. Isommat oppivat auttamaan pienempiä ja pienet oppivat isommilta. Kodinomainen vapaus ja sisarusten läheisyys on mahdollista. Toimintahetket eriytämme kuitenkin pääsääntöisesti ikätasoittain.

Turvallisuus

Päiväkoteihimme on laadittu turvallisuussuunnitelmat, joita päivitetään säännöllisesti. Toimintaamme tuetaan ja tarkistetaan Oulun kaupungin toimesta. Myös palotarkastaja vierailee luonamme. Henkilöstömme on koulutettu toimimaan hätätilanteissa ja meillä on ensiapuvalmiudet. Olemme suunnitelleet pienet kodinomaiset yksikkömme piha-alueineen ja materiaaleineen niin, että turvallisuus on kaiken a ja o.

Oiva-raporttimme hymynaamoineen on nähtävillä päiväkodin eteisessä.

Yhteistyökumppanimme

Teemme yhteistyötä lähikoulun kanssa. Meillä on oma kummiluokkamme missä vierailemme useaan otteeseen eskarin aikana. Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Kaisu auttaa meitä lasten tuen tarpeen arvioinnissa ja tuen järjestämisessä. Lapsenne tarvitsemat tukitoimet on mahdollista järjestää päiväkodin tiloissa (esim. puheterapia, toimintaterapia).

Pitopalvelu Lounas Kauppuri valmistaa meille terveelliset ja monipuoliset lounaat sekä välipalat.

Aukioloajat

Tipitii arkisin avoinna klo 6.30-17.

Loikkeliini arkisin avoinna klo 7-17.

Palvelemme klo 6.30 alkaen tarpeen mukaan (ilmoitus varhaisesta hoidontarpeesta tehdään viimeistään hoidontarvetta edellisenä päivänä.)

Koulujen loma-ajoilla voi olla supistettua toimintaa, joilloin päivystävänä yksikkönä toimii Loikkeliini. Ilmoitamme mahdollisista tulevista päivystysajoista aina toimintakauden alussa.

Kaudella 2019-2020 Tipitiin yksikkö on suljettuna seuraavasti:

23.12. (päivystys Loikkeliini).

29-30.6. (päivystys Loikkeliini).

Joulun välipäivät ja heinäkuun olemme suljettuna. Päiväkotiemme ollessa suljettuina päivystyshoitoa tarvitseville lapsille järjestetään varahoitoa yhteistyössä muiden päiväkotiyrittäjien kanssa.

Usein kysyttyä

Miten yksityinen päiväkoti eroaa kunnallisesta?
  • Lapsiryhmän koko on pienempi (pienet kodinomaiset päiväkodit)
  • Sisarukset pääsevät ”samalle osastolle” (ei ikätasoittain muodostettuja osastoja, mutta toimintahetket toteutetaan ikätasoittain muodostetuissa pienryhmissä)
  • Asiakaspalvelu (otamme huomioon lasten ja vanhempien toiveet ja reagoimme palautteeseen välittömästi)
  • Panostamme elämykselliseen varhaiskasvatukseen (paljon virikkeitä ja ohjattuja toimintahetkiä)
  • Joustavampi päiväkotiarki (lapsilähtöisyys, päivärytmityksessä jätetty runsaasti aikaa myös leikille ja ulkoilulle)
  • Ruoka pitopalvelusta
  • Retket, esiintyjät, xylitolpastillit jne. on huomioitu hinnastossamme (all inclusive)
Jos valtakunnallisesti nostetaan hoitomaksuja miten se näkyy teidän hoitomaksussanne?
  • Hoitomaksumme nousee samassa suhteessa valtakunnallisten hoitomaksukorotusten kanssa.
Ovatko kaikki lapset teille tervetulleita?

Kaikki lapset ovat meille tervetulleita. Meillä on mahdollista toteuttaa erikoisruokavalioita ja henkilökohtaisia lääkehoitosuunnitelmia (esim. allergiat, pitkäkestoinen lääkitys, astma, sokeritauti, epilepsia jne.) Lapsi saa tukea lapselle laaditun henkilökohtaisen varhaiskasvatussuunnitelman tai esiopetussuunnitelman mukaisesti. Myös erilaisia tukitoimia voidaan toteuttaa päiväkodissamme (esim. puheterapia, toimintaterapia) Tuen tarve arvioidaan yhdessä kunnan varhaiserityisopettajan kanssa. Lapsen tuen tarpeen ja pedagogisen arvion myötä lapselle haetaan korotettua palveluseteliä, jonka turvin lapsi saa tarvitsemaansa tukea päiväkodissamme (joskus voidaan päätyä myös henkilökohtaisen avustajaan).

Onko yksityinen hoito kalliimpaa kuin kunnallinen?

Hoitomaksumme ovat 20e kunnallista hoitomaksua korkeammat kokopäivähoidosta.

Hox! Hintamme kattaa kaikki toiminnan kulut esim. xylitolpastillit, retket, esiintyjät ja virikekerhot.

Tarjoamme siis laadukasta päiväkotihoitoa pienissä kodinomaisissa yksiköissämme edulliseen hintaan!

15 päivää sopimuksissa hoitomaksumme on max. 250€/lapsi (sisältää toiminnan kaikki kulut.) Esikoululaisten hoitomaksu on  max. 220€/kk/lapsi. Tarjoamme mahdollisuuden osallistua myös pelkkään maksuttomaan esiopetukseen 4h/pvä (jos lapsi tai perhe ei ole oikeutettu kokopäivähoitoon.) Pelkässä esiopetuksessa olevia ei laskuteta.

Muuten hoitomaksumme ovat vähintään 20€/lapsi. Eli jos perheen koko tai tulot oikeuttavat ”maksuttomaan päivähoitoon” kunnallisella, puolella, meillä hoitomaksuna peritään ns. ”all inclusive-lisä.”

Miten varahoito on järjestetty heinäkuussa päiväkodin ollessa kiinni?

Jos perhe tarvitsee hoitoa heinäkuussa (tai muina kiinnioloaikoina) perheellä on mahdollisuus varata hoitopäiviä Oulun alueella päivystävään yksityiseen päiväkotiin. Perheeltä perittävä hoitomaksu on hinnastomme mukainen.

Miten yksityistä päivähoitoa valvotaan Oulussa?

Lähetämme päivittäin lasten ja henkilöstön läsnäolotiedot Oulun kaupunkiin sähköisesti. Henkilöstön/lapsimäärän ylityksistä/omavalvonnasta annetaan kirjallinen selvitys Oulun kaupungille kuukausittain. Oulun kaupungin yksityisen päivähoidon koordinaattori vierailee päiväkodissamme säännöllisesti ja tarkastaa mm. toiminnan laatua, tarvittavia lupa-ja asiakirjoja yms. Myös palotarkastaja käy tekemässä tarkistuksia 2 vuoden välein. Terveystarkastaja tarkistaa hygieniaa ja omavalvontaa.

Yksityiset toimijat kouluttautuvat ja käyvät säännöllisesti kaupungin yksityisille toimijoille suunnatuissa kokouksissa. Työstämme yhteistyössä mm. paikallista vasua ja esiopetus-suunnitelmaa. Oulu varmistaa, että laatumme on vähintään yhtä hyvä kuin heidän omissa yksiköissään mm. tekemällä tyytyväisyyskyselyitä myös yksityisten toimijoiden asiakkaille. Viimeisimmässä tyytyväiskyselyssä yksityiset päiväkodit saivat erinomaiset arvioinnit asiakaskunnaltaan.

Yhteystiedot

Päiväkoti Loikkeliini

Päiväkoti Tipitii

Rinnetie 26, 90910 KONTIO
Kiiminki-Alakylä

Päiväkodin puhelin: 050 5263 342
Vastaava Marita Kahelin
S-posti: tipitiinposti@gmail.com 

Yhteydenottolomake

1 + 9 =