Viskarit

Helmi-maaliskuu
Heinähatut, viskarit, Annaleena (Aksu) Lahtela sekä Minna Kauppinen
Helmi-maaliskuussa viskarit luistelevat ja hiihtävät. Luvassa mäenlaskuretki Temppulan väen kanssa Kimmokkeelle. Viskarissa opetellaan 1-5 numerovastaavuutta, ohjeiden kuuntelua ja noudattamista, tekemiseen keskittymistä ja vuoron odottamista hyvien tapojen ja kaveritaitojen ohella. Olemme työskennelleet projektimaisen lumiukko-/lumilinna-teeman parissa, ja sitä vielä jatketaan. Lasten omia toiveita pyritään toteuttamaan ja ottamaan mukaan toimintaan mahdollisuuksien mukaan 🙂

Vinskit

Maaliskuu
Vinskit
Katariina Hämäläinen
Maaliskuussa Vinskit aloittavat auringonkukkien kasvatusprojektin. Matka siemenestä kukaksi tuo meille varmaan melkoisesti ihmeteltävää ja kevään riemua.

Kädentöissä toteutamme lasten toiveaskarteluja, ja ehkä aloittelemme jo äitienpäivä salaisuuksien valmistelua.

Loppukuusta 25.3. päiväkodillamme vierailee Pressan Katti!


Toteutamme dokumentointia päiväkodin touhuista lasten toimesta mm.valokuvaamalla ja kerronnalla.

JumppaPumppien ja Kiddie Jam-tanssien lisäksi liikumme ulkona keväisessä auringossa, ja teemme oman jumpparadan saliin. 🙂

Mukavaa kevättä kaikille!

Vilttitossut

Maaliskuu
Vilttitossut
Anu Leppänen
Nina Tapio (apuna tarpeen mukaan)
Tästä minä tykkään!

Maaliskuussa keskitymme lasten lempiasioihin ja samalla keskustelemme siitä, miten jokaisen mielipide on yhtä tärkeä. Järjestämme lasten palaverin, jossa jokainen saa kertoa toiveitaan kuukauden puuhien suhteen. Opettelemme siis myös kuuntelemaan toisiamme. Kertomista harjoittelemme lisäksi lempiasioita käsittelevän haastattelun parissa.

Kädentöissä teemme musiikkimaalausta sekä jatkamme leikkaamisharjoituksia, joista Vilttitossut innostuivat helmikuussa toden teolla.

Maaliskuussa pääsemme taas yleisöksi, kun Pressan katit esiintyvät päiväkodissamme 25.3. Tokihan myös Tädit esittävät jotain hauskaa ja muskarissakin pääsemme käymään. Jumppapumpassa harjoittelemme tasapainotaitoja, joka on maaliskuun liikuntateema. Jatkamme myös talvisia ulkopuuhia kevättalven ihanassa auringonpaisteessa.

Smurffit

Maalis-huhtikuu
Smurffit
Anna-Kaisa Berg
Nina Tapio (apuna tarpeen mukaan)
Maalis-huhtikuussa Smurffien ryhmässä on erityishuomio kielenkehityksen tukemisessa. Hyödynnämme Kili-materiaalia, loruttelemme, luemme, laulamme ja harjoittelemme suujuppaa. Pääsiäistouhuja valmistellaan ja taitaapa äitienpäiväsalaisuudetkin jo alkaa pyörimään mielessä... shh! Pukemista, pottailua ja itsenäistä ruokailua harjoitellaan edelleen.

Haikarat

Maalis-huhtikuu
Haikarat (yksivuotiaat)
Jenni Tiikkaja
Talvi otteensa päästää, kylmiltä kouriltaan säästää. Siis paiskaa keväälle kättä, tartu siihen empimättä.

Haikaroiden kanssa valmistaudumme kevään tuloon ulkoilemalla paljon. Ihmettelemme kevään sääilmiöitä ja maalaamme auringon väreillä.
Maaliskuussa päiväkodilla vierailee Pressan katti. Vierailevaan tähteen liittyen ihmettelemme kissan elämää muutenkin.
Huhtikuussa istutamme omat kukkaset ja seuraamme niiden kasvua.