Viskarit

Tammikuu
Heinähatut, viskarit, Annaleena (Aksu) Lahtela sekä Ashley Last

Vinskit

Tammikuu
Vinskit
Katariina Hämäläinen

Tammikuussa palaamme arkeen rentouttavan joulunajan virkistäminä.

Vinskit aloittavat vuoden lasten palaverilla, jossa suunnittelemme tulevaa vuotta yhteistuumin.

Tammikuussa ryhmässämme polkaistaan käyntiin ''viikon muksu''-teema. Jokainen lapsi saa vuorollaan olla ''viikon muksuna'', ja tuoda kotoa valitsemiaan valokuvia, tai muita muistoja (perheestään/kodistaan/lapsuudestaan) joita sitten tarkastelemme pienryhmässä. Lisätietoa tästä tulee tammikuun aikana. 🙂

Toteutamme dokumentointia päiväkodin touhuista lasten toimesta mm.valokuvaamalla ja kerronnalla.

Luvassa on myös mm. pukemispassin suorittamista, toiveaskarteluja ja rentouttavaa joogaa! 🙂

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Vilttitossut

Tammikuu
Vilttitossut
Anu Leppänen
Nina Tapio (apuna tarpeen mukaan)
Minä olen ihana!

Tammikuussa sukellamme tunnekasvatuksen maailmaan ja keskitymme erityisesti itsetunnon parantamiseen. Otamme kuvia ja tutkimme kuvista niitä piirteitä, jotka tekevät meistä jokaisesta ihanan ja erityislaatuisen. Harjoittelemme lisäksi kertomista ja kuvailua pohtiessamme, minkälaisia olemme ja miksi juuri minä olen ihana. Kädentöissä teemme omakuvat ja itsetuntotähdet.

Tammikuussa pääsemme lisäksi osallistumaan jumppapumppaan, enkkukerhoon ja muskariin. Pääsemme myös yleisöksi, kun Tädit esittävät jotain kivaa. 🙂

Smurffit

Tammikuu
Smurffit
Anna-Kaisa Berg
Nina Tapio (apuna tarpeen mukaan)
"Paukuttaa, paukuttaa, pakkanen paukuttaa..."

Tammikuussa Vinskien porukassa tutustutaan talviseen luontoon. Taidekasvatuksessa on tavoitteena tutustua vesiväreihin: maalaamme hankia, ja mitä nyt lapset innostuvat maalaamaan! Liikuntaa tulee mäenlaskun muodossa. Tutkimme lumen ja jään olemusta, sekä laulamme ja leikimme talvilauluja. Pukemista, riisumista ja muuten omatoimista toimimista harjoitellaan edelleen: alkuvuodesta erityishuomio on Smurffeilla myös pottaharjoittelussa!

Haikarat

tammi-helmikuu
Haikarat (yksivuotiaat)
Jenni Tiikkaja
Tammi-helmikuussa ihmettelemme haikaroiden kanssa luonnon ilmiöitä säät ulkona huomioiden. Maalailemme aiheeseen liittyen. Loruttelemme ja laulelemme arkipuuhien lomassa päivittäin kielen kehitystä tukien.
Harjoittelemme lasten mielenkiinnon ja taitojen mukaan omatoimisuutta arkisissa toimissa.