Viikkotiedote

Päiväkodin toiminta ajalla 18.3.-13.4.
Poikkeusajalla päiväkodin toiminnassa on seuraavia muutoksia:
Valmistamme lounaat ja välipalat itse. Päätämme päivän menun lapsimäärän mukaan ja merkitsemme tarjoilumme eteisen välipalalistoihin. Emme siis päivitä ruokalistaa toistaiseksi nettiin.
Pienryhmätoimintaa ja esiopetusta järjestetään toiminnan mukaan pienryhmän lapsia yhdistellen.
Esiopetuksesta tiedotetaan lisäksi nettisivuillamme kotiopetuksen toteuttamiseksi.
Osa henkilöstöstämme on vuosilomilla. Emme palkkaa toistaiseksi sijaisia koronan vuoksi.
KORONAVIRUS
Seuraamme aktiivisesti www.ouka.fi/korona sivuston ohjeita epidemiaan liittyen.
Toistaiseksi päiväkoti toimii normaalisti. Toivomme matalaa kynnystä jäädä lasten kanssa kotihoitoon tilanteissa, joissa on syytä epäillä tartuntaa.
Milloin voi epäillä sairastavansa koronavirus COVID-19:n aiheuttamaa infektiota?
1) henkilöllä on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten
• kuume ja/tai
• yskä ja/tai
• hengenahdistus ja/tai
•keuhkokuumeeseen viittaava löydös keuhkokuvassa.
2) ja lisäksi henkilö on
• oleskellut ulkomailla 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua tai
• ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun uuden koronaviruksen aiheuttaman tapauksen kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua. Oireettomia epidemia-alueella oleskelleita ei tutkita.
Henkilöstön tulee olla viikon poissa töistä etätöitä tehden jos henkilökunnan jäsen on matkustanut pahimmilla oirealueilla (vaikka oireita ei olisi). Samaa suositellaan valtakunnallisesti kaikille ulkomailla matkustaville perheille.
Veo-yhteistyö yms. tehdään pääosin sähköisesti tai puhelimitse.
Oulun yliopiston vakan opiskelija Janika Kähkönen aloittaa
Huiskun puolella viimeisen vuoden harjoittelunsa Ninan opissa 30.3. Hän on ollut kahden viikon ajan varotoimenpiteenä kotona ennen harjoittelun aloittamista.
Päiväkodin henkilöstön ja päivähoidossa olevien lasten tulee olla täysin terveitä hoitopaikkaan tullessaan.

Ruokalista

Ajalle 18.3.-13.4.
Päivitämme ruokalistan välipalalistan yhteyteen.
Maanantai
Poikkeusaikataulun aikaan teemme itse ruuat päiväkodissa.
Tiistai
Valitsemme mitä ruokaa milloinkin valmistamme lapsimäärän mukaan.
Keskiviikko
Merkitsemme lounaat välipalalistaan.
Torstai
Pyrimme valmistamaan terveellistä, monipuolista ja lapsille maistuvaa hyvää kotiruokaa.
Perjantai
Yhteistyöterveisin
Loikkeväki

Eskareiden lukujärjestys

Hemulit, esiopetus
Johanna Heikkilä ja Annaleena (Aksu) Lahtela
Karoliina Keckman

Eskariaika on klo 9.15-13.15. Eskarilainen tarvitsee omat muistiinpanovälineet ja repun. Ulkoilemme päivittäin, eli säänmukainen varustus on tarpeen. Äkillisistä sairauspoissaoloista toivomme ilmoitusta päiväkodin puhelimeen. Lomapäivät anotaan kirjallisesti (esim. sähköpostilla) etukäteen. 1-5 päivän poissaolon voi myöntää eskariopet Johanna ja Aksu, pidemmissä poissaoloissa anomus menee päiväkodin johtajan Ninan allekirjoitettavaksi.

Viikko-ohjelma: viikko 13 ja viikko 14
Eskarilaisia on poikkeusajalla vain kourallinen päiväkodilla. Pidämme eskaria päivittäin suunnitelman mukaan. Mukana voi olla tekemisestä riippuen myös päiväkodin muita lapsia.
Kotieskarilaisille päivitämme tänne nettisivuille viikko-ohjelman, jota noudatetaan vanhempien tukemana. Johanna on vuosilomalla (vastaa esiopetuksen suunnitelmista). Oulun kaupungin esiopetukseen ollaan laatimassa ohjeistusta etäeskaria eli kotona olevia eskareita varten. Yhteisten ohjeistuksen periaatteet ja toimintamallit käsitellään varhaiskasvatuksen pedagogisessa ohjausryhmässä viikolla 13. Se tullaan jakamaan 27.3. mennessä esiopetusryhmiin (tänne nettiin!) Eskaria vetää päiväkodilla töissä olevat työntekijät.
Maanantai
Jatkamme kierratysteemalla. Eskarit voivat kotona askarrella kierrätysmateriaaleista jonkin esineen, kuvata sen ja nimetä mikä esine se on. Kierrätys video, jonka linkki on laitettu aiemmin ei valitettavasti ole enää katsottavissa. Katsottavissa on kierrätykseen liittyvä video: Nellin ja Iiron kierrätyspäivä.

Viikko 14 Kirjoita paperille viikonpäivä mallin mukaan.
Merkitse paperille päivän lämpötila.
Tarkkaile luontoa. Miltä ulkona näyttää?
Tee lintubongausta niin kauan kuin jaksat. Aina, kun näet linnun piirrä yksi viiva paperiin.Jos näet jonkun muun eläimen kuin linkun piirrä eläimen kuva paperiin. Vaihtoehtoisesti voit tehdä autobongausta. Piirrä paperille kaksi eriväristä autoa. Aina kun näet esim punaisen auton merkitse viiva punaisen auton riville jne. Jos näet jonkun muun kulkupelin kuin auton voit halutessasi piirtää sen paperiin.
Tiistai
Kirjaimen J-harjoittelua ja kevään merkkien miettimistä (Seikkailujen eskari s.52-53).Tavutustehtävässä kannattaa eskarilaisen kanssa yhdessaä tavuttaa sanat taputtaen ja laskea, kuinka monta tavua sanassa on (teht. 1. s.53). Molla abc:llä voi harjoitella kirjaimen tekoa.

Viikko 14 enkkua eskareille. Minidisco time! Valitkaa youtubesta minidisco video, missä on esitanssijat ja tanssikaa mukana. Valitkaa joku englannin kielinen lastenlaulu karaoketoiminnalla. Kuunnelkaa laulu kahteen kertaan. Makuskelkaa joitain sanoja yksitellen. Thank you!
Kirjatehtäviä pikkukirjasta oman valinnan mukaan.
Pelipäivä. Pelatkaa yhdessä lautapelejä ja/tai valitkaa tabletille/puhelimelle opettavaisia pelejä Johannan antamasta vinkkilistasta.
Sisäliikuntaa. Tehkää kotiin liikuntarata mielikuvitusta käyttäen!
Keskiviikko
Vuodenajat. Väritä kuvat tarkasti (jos teillä on tulostin)
talvi, kevät, syksy, kesä. Kirjoita kuvien yläreunaan vuodenaika. Jos teillä ei ole tulostinta eskarilainen voi piirtää vuodenaikakuvat ja värittää sekä kirjoittaa yläreunaan vuodenajat.

Viikko 14 Kotikokkikoulu. Valmistakaa yhdessä ruoka, aamupala, välipala tai leipomus joko leikisti tai oikeasti. Kattakaa pöytä yhdessä. Lapsi voi toimia tarjoilijana.
Katselkaa vanhoja valokuvia yhdessä ja keskustelkaa niistä (missä kuva on otettu jne).
Torstai
Vuodenajat tehtävän jatkoa.
Ulkoliikuntaa esim. hiihtoa.

Viikko 14 Torstai Koronavirus. Keskustelua aiheesta. Piirros ja pieni tsemmpaus viesti (esim. Olet tärkeä, pysy terveenä tms.) jollekin yli 70vuotiaalle henkilölle. Voitte etsiä sopivaa henkilöä netin avulla mikäli teillä ei ole tiedossa ketään.
Perjantai
Johannan lähettämät linkkivinkit 🙂
Viikko 14 Satuhetki papunet.fi/pelit/sadut valitse mieluinen satu ja kuuntele ja katsele se tietokoneelta tai puhelimelta yhdessä vanhemman kanssa. Keskustelkaa sadusta yhdessä esittäen kysymyksiä toisillenne esim. Mistä eläimestä satu kertoi?
Ulkoliikuntaa esim. Hiihtoa, luistelua, mäenlaskua, kävelylenkki

Yhteydenottolomake

9 + 4 =