Henkilökunta

Päiväkoti Tipitiissä työskentelee aksi lastentarhanopettajaa Marita ja Pirkko sekä 2 lastenhoitajaa Päivi ja Mari, työkokeilija Markku sekä harjoittelijoita/opiskelijoita. Vakituisen henkilöstön tukena on kaksi yrittäjää, jotka hoitavat hallinnolliset työt sekä päiväkodin johtamisen.

tipitiinettikuva

 

Mari (LH)

Olen kotoisin Kiimingistä. Valmistuin lähihoitajaksi lasten ja nuorten koulutusohjelmasta vuonna 2008. Ennen Tipitiitä olen työskennellyt sijaisena kunnan päiväkodeissa ja Jaarankartanossa. Pidän ulkoilusta. Vahvuudekseni päiväkotityössä koen rauhallisuuteni ja hyvät kädentaidot.


Pirkko (LTO, vastuualueena esiopetus)

Yksin asuvan oli suhteellisen helppo muuttaa Etelä-Suomesta takaisin pohjanmaalle, juurilleni. Olin hankkinut jo 90-luvun lopulla eskariopen pätevyyden suorittamalla esi- ja alkuopetuksen opinnot Oulun yliopistoon, joten paikka Tipitiissä kiinnosti. Olen syntynyt veden ja luonnon äärelle, josta ammennan edelleen virkistystä ja voimia. Nyt lähelläni virtaa Kiiminkijoki.

Opiskelu on ollut harrastukseni koko ikäni. Olen suorittanut ammattitutkintoja sekä erilaisia täydennyskoulutuksia ja kursseja päätoimisesti tai työn ohessa. Minulle on ollut tärkeää, että elämässä on mielenkiintoisia uusia asioita mietittävänä. Helsingin läheisyys tuli hyödynnettyä, kun suoritin erityispedagogiikan perusopinnot sekä kuvataideterapeutin tutkinnon siellä.

Työkokemukseni on ollut kuin mielenkiintoinen matka erilaisten ihmisten parissa. Olen työskennellyt lastenkodissa, sosiaalitarkkaajana, perhepäivähoidonohjaajana, erityisluokanopettajana harjaantumisopetuksessa sekä päiväkodissa eri-ikäisten ryhmissä. Jossain vaiheessa olen piirtänyt myös arkkitehtitoimistossa.

Harrastuksiini ovat kuuluneet ”puuskittain” liikunta, käsityöt, lukeminen, musiikki ja kuvataiteet. Sukulaiset ja ystävät ovat minulle erittäin tärkeitä. Heidän seurassaan vietän edelleen paljon aikaani.


Päivi (LH)

Asustelen Kiimingin Honkimaalla. Minulla on kaksi tytärtä, synt.-92 ja -95. Vahvuuksiani on kädentyöt ja askartelut sekä siivous. Pidän Tipitiin keittiön loistokunnossa. :) Päiväkotityökokemusta minulla on kertynyt noin 7 vuotta ennen Tipitiin työvuosia. Olen toiminut Tipitiissä päiväkodin perustamisesta lähtien.

Ensimmäisen vuoden työskentelin Kiimingin kunnan palkkaamana henkilökohtaisena avustajana. Toimin nuorena myös askartelukerhonohjaajana seurakunnalla.


Marita (LTO, päiväkotivastaava)

Olen kotoisin Pohjois-Savosta ja muutaman mutkan kautta olen päätynyt asustamaan Ouluun. Koulutukseltani olen sosionomi amk ja olen työskennellyt lastentarhanopettajana mm. Kuopiossa, Keravalla ja Iisalmessa. Päiväkoti Tipitiissä olen työskennellyt syksystä 2007 lähtien. Harrastan liikuntaa, kuorolaulua ja koiran kanssa touhuilua.


 


Markku

Olen Markku 1993 syntynyt Alakyläläinen nuori mies. Työskentelen Tipitiissä toimintakeskus Kipinän kautta. Tykkään leikkiä lasten kanssa. Päiväkotityössä parasta mielestäni on kaikki! Vapaa-ajalla pelaan sählyä, käyn lenkillä, haravoin, uin, pelaan jalkapalloa ja jääkiekkoa, luistelen ja hyppelen trampoliinilla.


”Keinuta tuuli kehtoa pientä, heiluta hellästi puita. Tuudita tullen, hyväile mennen oravan simasuita. Katsele aurinko pesähän pieneen kurkista kuusien takaa, tuudita unehen oravan lapset, että ne rauhassa makaa. Hauska on nukkua tuulien tuutuun tiheiden oksien alla. Kuunnella laulua kuusikkometsän, lintuja kaikkialla. Tuikkivat yöllä tuhannet tähdet korkeella kuusikon yllä. Isä ja äiti ne suojaavat siellä oravan lapsia kyllä.”